ISTRA

Istra je najveći Hrvatski poluotok, a život uz njezinu obalu oduvijek je bio povezan uz more. Istražite cijeli poluotok i upoznajte nova mjesta, povijesne gradove i predivne otočiće.
U daljini na brežuljku se nalazi Labin. To je mali grad koji je opasan zidinama već stoljećima.
U njegovom podnožju se nalazi Rabac koji se smjestio uz jednu od najljepših plaža u Istri.
Rt Kamenjak je najjužnija točka Istre, a zapadno od njega se nalazi predivni povijesni grad Pula, ujedno i najveći grad u Istri. Ovaj grad krasi antička arena koja je po veličini šesta u svijetu.
Uz jugozapadnu obalu se nalazi veličanstveni sklad biljnog i životinjskog svijeta – Nacionalni park  Brijuni – otočje koje će Vas svojom ljepotom ostaviti bez daha.
Rovinj je poznat kao najfotogeničniji gradić Mediterana. Njegove čari su u uskim srednjovjekovnim uličicama i toplom mediteranskom ugođaju.

POREČ

Poreč je grad kulture, turizma, sporta i zabave. Iz malog primorskog mjesta izrastao je u atraktivnu turističku destinaciju. Njegov atraktivan položaj omogućuje vam posjet drugim turističkim destinacijama. Razgledajte njegove prirodne ljepote kao što su jama Baredine, Markova jama i Pincinova jama. Ovaj grad svojim gostima nudi raznolike mogućnosti u području sporta kao što su tenis, odbojka na pijesku, nogomet, jahanje, biciklizam, hodanje i drugi sportovi koji će obogatiti svačiji odmor.

ROVINJ

Rovinj je smješten na zapadnoj obali Istre, grad je romantike i umjetnosti.
Odavno je poznat kao grad s povoljnom klimom, dugom tradicijom i mediteranskim ugođajem. Njegova okolica nudi brojne mogućnosti za rekreaciju i aktivan odmor. Stari dio grada se nalazi na visokom poluotoku okružen venecijanskim kućama i kamenim uličicama.

PULA

Pula je grad bogate povijesti i kulturnih spomenika. Sagrađena je na kraju predivnog zaljeva i sedam brežuljaka. Pravi turistički adut Pule je odlično očuvan amfiteatar koji je šesti po veličini na svijetu. Razvedena obala, kristalno čisto more i predivne plaže su jedan od mnogih razloga zašto se turisti uvijek vraćaju u ovaj povijesni grad.

UMAG

Umag je grad i luka u Istri koji ima reputaciju istarskog sportskog centra jer je već dugi niz godina domaćin ATP turnira. U prošlosti je bio ljetna rezidencija Rimljana što se može vidjeti u mnogim venecijanskim kućama u starom dijelu grada. Umag je omiljeno odredište za odmor s izuzetnim izletničkim mogućnostima.

IZLETI

Dok boravite u jednom od gradova Istre upotpunite svoj odmor, posjetite okolicu i uživajte u prirodnim ljepotama ovog poluotoka. Ne propustite posjetiti Nacionalni park Brijuni koji se nalazi uz jugozapadnu obalu Istre. Ovo je veličanstveni sklad biljnog i životinjskog svijeta. Uobičajeno kraće upoznavanje Brijuna odvija se turističkim vlakom; kroz safari-park, uz bizantski kastrum, rimsku rezidencijalnu vilu u zaljevu Verige te druge ljepote i znamenitosti. Ukoliko ste ljubitelj tradicije, posjetite mala autentična sela i seoska imanja po unutrašnjosti Istre. Otiđite do Italije i posjetite Veneciju, najromantičniji grad na svijetu. U Sloveniji se nalazi najveća i najspektakularnija pećina u Europi – Postojna.

SPORT

Istra nudi brojne mogućnosti za rekreaciju i aktivan odmor. Ljubitelji sporta mogu uživati u lovu i ribolovu u Umagu (izletnički brodovi za ribolov), ronjenju i ronilačkim klubovima u Novigradu, Poreču, Puli, Rovinju…, konjičkom turizmu i tenisu u Umagu, golfu na Brijunima, biciklizmu po okolnim brdima, planinarenju na relaciji Buje- Brest, kartingu u okolnim manjim mjestima kod Pule i Umaga, pješačenju, jedrenju, ekstremnom turizmu (jame, pećine, špilje…), nautičkom turizmu u Puli, Poreču i Rovinju i panoramskim letovima u Umagu.

GASTRO

Stanovništvo Istre je tijekom povijesti bilo izloženo okupacijama i pokoravanjima tako su ljudi da bi zadovoljili, osim svojih egzistencijalnih prehrambenih potreba i one gurmanske upotrebljavali svoju maštu da od siromašnih namirnica naprave ukusno jelo. Tako su nastali brojni današnji specijaliteti kojima se Istra može pohvaliti. Ukoliko ste ljubitelj gastronomije ne propustite kušati tartufe (skriveni podzemni gomolj koji nema nadzemne biljke, a mogu ih pronaći samo dresirani psi, mnogi ih smatraju vrhuncem gastronomije), sušene smokve i domaći džem od smokve, kozje mlijeko, maslinovo ulje, istarski pršut, ovčji sir, salatu od hobotnice, rižote s plodovima mora te specijalitet od morskih školjaka i ribe.

Close Menu